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Esta empresa (innolact - Quescrem) participa no Plan Foexga 2016-2017 Operación cofinanciada polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional Programa Operativo FEDER Galicia 2014-2020.

Como apoio ao proceso de internacionalización, “(innolact),” ten axuda concedida pola Xunta de Galicia a través de IGAPE para participar no Plan de Fomento das exportacións galegas (Foexga) 2016 -2017, cofinanciado polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional no marco do Programa Operativo FEDER de Galicia 2014-2020, OT3 Conseguir un tecido empresarial mais competitivo. Unha maneira de facer Europa.

O obxectivo principal do Plan Foexga é incentivar e estimular o comercio exterior galego e a internacionalización das pemes galegas. O resultado que se pretende é aumentar a base de empresas exportadoras e consolidar a presenza de empresas galegas nos mercados internacionais.

Con la intención de otorgar mayor valor añadido tanto a la empresa como al sector lácteo, Quescrem se encuentra a la vanguardia en Investigación y Desarrollo de nuevos productos, desarrollo de productos a medida y formulaciones y aplicaciones únicas en el mercado.

Los recursos generados han sido continuamente reinvertidos en la empresa, destinando más de un 10% de su cifra de negocio anual a inversiones en I+D+i. Contamos con un departamento propio de I+D con más del 20% de la plantilla total de la empresa, en constante colaboración con el Centro tecnológico Lácteo de Lugo (CTLácteo) y con el CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial), con el que hemos trabajado en importantes proyectos colaborativos.

*Se tiene a disposición de todas nuestras partes interesadas, la visión y el plan estratégico del sistema de gestión de I+D+i que rige la norma Une 166002, en la cual estamos certificados.

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PROXECTO COFINANCIADO POLO IGAPE, XUNTA DE GALICIA E FONDO EUROPEO DE DESENVOLVEMENTO REXIONAL DO PROGRAMA OPERATIVO 2014-2020.

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Esta empresa participa nun proxecto de internacionalización, operación cofinanciada polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional programa operativo Feder Galicia 2014-2020.

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Como apoio ao proceso de internacionalización, Innolact S.L., ten axuda concedida pola Xunta de Galicia a través do Igape cofinanciada polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional no marco do programa operativo Feder de Galicia 2014-2020, OT3 Conseguir un tecido empresarial máis competitivo. Unha maneira de facer Europa.

O obxectivo principal destas axudas é incentivar e estimular o comercio exterior galego e a internacionalización das pymes galegas. O resultado que se pretende é aumentar a base de empresas exportadoras e consolidar a presenza de empresas galegas nos mercados internacionais.

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PERSOAL COFINANCIADO POLA XUNTA DE GALICIA AO ABEIRO DA RESOLUCIÓN DA AXENCIA GALEGA DE INNOVACIÓN DO 24 DE ABRIL DE 2018 (PROGRAMA PRINCIPIA)

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08/03/2018

Buttermilk

Buttermilk is an exceptional ingredient from a nutricional, functional and organoleptic perspective.

Tradicional buttermilk is a dairy by products of butter making. It is low in fat (in contrast to 3,5g of fat content per 100g of whole milk, buttermilk has approximately 0,7g of fat), but very high in protein.

How is it obtain?

To obtain buttermilk, an intense churning of the cream is carried out, which will cause two parts to separate. On the one hand, the butter that will have solid consistency and almost all the fat and, on the other hand, the buttermilk that will have liquid consistency and almost all the protein. The buttermilk is an ivory coloured liquid, with similar composition to skimmed milk.

Characteristics and general adavantages of buttermilk.

The buttermilk nutricional value is higher than milk. It should be noted that it contains the healthiest part of milk fat with a high content of polar lipids. It is high in protein and only has 0,7g of fat. Also, it is an ingredient rich in minerals that help maintain the balance of the body water. Tradicionally it was taken as an isotonic drink.

On the other hand, its health benefits have been demostrated by important scientific studies:

Reduces the absorption of cholesterol.

It is linked with cognitive development and dementia prevention.

It has protective properties against liver diseases.

Contributes to the development activation and regulation of the immune system.

Buttermilk has anti-carcinogenic properties, especially against bowel cancer.

The buttermilk is a much appreciated ingredient because its functional and organoleptic properties are exceptional.

The texture of final product, the cream cheese, is softer, creamier and easier to work with. This facilitates the combination and emulsion of cream cheese with other ingredients, aqueous or fatly, for all types of sauces and dips. In the same way, thanks to the natural emulsifier of buttermilk, cream cheese becomes ideal to give more stability to mousse, the sauces and whipped emusions are lighter and more stable when replacing cream with cream cheese. Also, the buttermilk helps make cheesecakes lighter and contributes to the organoleptic profile of our cheese.

 

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